Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрацює Центр швидкого реагування на злочини і події

Проєкт реалізують у межах Програми транскордонної співпраці Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 Європейського Інструменту Сусідства, повідомляють в ЛОДА.

Сьогодні, 31 серпня, у Львові відбувся  огляд Центру швидкого реагування на злочини і події, який запрацює найближчим часом. Реалізацію проєкту розпочали у 2018 році, а його загальний бюджет становить 6 мільйонів євро, з яких 5,4 мільйона сума гранту Європейського Союзу, а решта – дофінансування. Зокрема цей проєкт отримав повне дофінансування із бюджету Львівської області – 27,5 мільйонів гривень та бюджету Національної поліції України – понад 20 мільйонів.

Загалом в межах проєкту реконструювали адміністративні приміщення будівель 6 відділів поліції Львова, зокрема: Сихівського, Франківського, Личаківського, Галицького, Шевченківського та Залізничного районів. Також у межах проєкту побудували Центр швидкого реагування на злочини і події.

«Дякую усім, хто долучився до реалізації цього проєкту. П’ять років можуть здаватися довгим часовим проміжком, але попри ковід та війну його завершення є великим досягненням спільної роботи двох сторін: польської та української. У час війни люди потребують безпеки перш за все, тому я вдячний нашим захисникам та захисницям, які боронять нас щодня. Також я надзвичайно вдячний поліції, від якої теж залежить безпекова ситуація в державі. Ми повинні робити все, щоб працівники поліції відчували до себе увагу та повагу. Відкриття подібних об’єктів дає чіткий сигнал, що держава турбується про тих, хто в час війни турбується про людей, щоб усі ми були в безпеці», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Присутнім показали, як працює програма відеоспостереження на дорогах Львівщини, яка дозволяє в декілька разів ефективніше викривати злочини. Також учасникам показали приміщення диспетчерської, залу тренувань, тир і спеціалізовані поліцейські авто.

«Основним показником результату реалізації цього проєкту є скорочення тривалості очікування реагування служби безпеки та порядку. У результаті реалізації проєкту очікується покращення оперативної обстановки на території області та покращення розкриття злочинів. Ця будівля обладнана таким чином, що надасть можливість інтеграції даних. Оновлені відділки поліції створені з новими зручностями дадуть змогу усім, хто звертається туди, відчути себе захищеними та завжди отримати гідну допомогу від органів Національної поліції», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський.

Загалом упродовж періоду будівництва виконали загальнобудівельні та електромонтажні роботи, монтаж вікон та системи опалення, улаштування систем водопостачання та водовідведення, утеплення та влаштування покрівлі даху, частково виконали оздоблювальні роботи та роботи із влаштування санвузлів, вмонтоване ліфтове обладнання, збудували гаражні бокси, виконали роботи із утеплення та опорядження фасаду, частково виконали роботи із благоустрою території. 

Також придбали обладнання на структуровану кабельну мережу та устаткування для електросилового обладнання, купили дизельний генератор та три обладнаних автомобілі: броньований для корпусу оперативно – раптової дії, командно – штабний автомобіль та автомобіль для розгортання криміналістичної лабораторії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ