Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрацював Аналітичний портал

Він містить інформацію про соціальну та адміністративну інфраструктуру області, можливості для інвесторів, донорів, зокрема у наданні допомоги ВПО, які живуть на Львівщині.

Система даних вебсайту є відкритою, тобто дані оновлюватимуть та доповнюватимуть залежно від потреб та викликів регіону. Автономний контроль над інформацією матиме Львівська ОВА, вона ж зможе підключати до системи пів сотні користувачів з функціоналом редагування даних, а саме представників територіальних громад області після відповідного курсу тренінгів. Одночасно користуватися сайтом зможуть приблизно 10 тис. користувачів. 

Система дозволяє аналізувати статистичні показники та представляти їх у вигляді таблиць, графіків, карт, звітів і дашбордів, інформує ЛОДА. Вона дозволяє здійснювати аналіз даних для території всієї області, її районів, громад, старостатів, населених пунктів тощо

Серед даних, які будуть доступні на порталі – соціальна та адміністративна  інфраструктура області. Тут можна буде побачити заклади освіти, культури тощо. 

«На Порталі є різні карти, які доступні для огляду, вони дозволяють, до прикладу, візуально краще оцінити наближеність публічних послуг до центрів старостинських округів і центральних садиб громад. Це вперше ми з колегами з USAID напрацювали карту старостинських округів, адже раніше мешканці навіть не знали, що в нас є 500 старостинських округів, які можуть виконувати адмінстративні функції, є графік їхньої роботи тощо. Це дуже корисна інформація для мешканців. Окрім того, тут є позначені населені пункти, які входять до старостинських округів, чисельність населення тощо», – розповів заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера.

Також портал містить інформацію щодо об’єктів соціальної інфраструктури, які потребують капітальних ремонтів.  Аналітичний портал Львівщини містить і інформацію в розрізі адміністративних одиниць щодо кількості ВПО та можливості для задоволення їхньої потреби в житлі. 

Окремий функціонал на порталі працюватиме і для інвестора. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ