Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрацював п’ятий кваліфікаційний центр

Він створений на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи.

Відтепер на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи буде здійснюватись оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння/підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.

Кваліфікаційний центр здійснюватиме свою діяльність за такими професійними стандартами:

  •  «Перукар (перукар-модельєр)»
  •  «Кухар»
  •  «Кондитер»
  •  «Манікюрник»
  •  «Педикюрник»
  •  «Майстер з пошиття одягу».

«Важливість акредитації кваліфікаційного центру полягає у запроваджені дієвих механізмів присвоєння професійних кваліфікацій для реалізації права осіб на освіту впродовж життя. Підтвердити свої професійні навички незалежно від способу їх здобуття (у навчальному закладі, на виробництві чи після проходження певних курсів) можна саме у кваліфікаційному центрі», – зазначила директорка коледжу Наталія Оверко.

Відкриття кваліфікаційних центрів окреслює сучасні тенденції у визнанні навчання за межами формальних навчальних установ та сприяє розвитку бізнесу та економіки не лише на Львівщині, але й загалом в Україні.

«Кожен новостворений кваліфікаційний центр – це про доступність освіти для всіх верств населення. Система професійної освіти саме таким чином демонструє свою гнучкість та готовність закривати потреби ринку праці. Це вже пʼятий центр кваліфікацій в області, але точно будуть ще. Вже зараз такі центри надають свої послуги для всіх зацікавлених осіб. Ви можете звернутися у заклади за інформацією, як це працює на практиці. Переконаний, що модернізація і підтримка сильних профтехів – це один з шляхів до розвитку бізнесу й економіки», – наголошує Іван Пикус, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ