Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запускають проєкт "Книгокрай", щоб мотивувати школярів до книгочитання

Проєкт передбачає конкурс на кращого читача із залученням шкіл та територіальних громад.

Питання промоції книгочитання серед школярів Львівщини розглянули в межах наради у департаменті освіти і науки Львівської ОВА. Відтак, присутні визначили алгоритм впровадження спільного з департаментом бібліотечного проєкту «Книгокрай».

Він внесений у Програму розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки. 

«В основі успішної і сильної країни завжди є культурна і освічена нація. А книгочитання — це необхідний інструмент для розвитку особистості, а в кінцевому підсумку — і держави в цілому»,- наголосили у департаменті.

Проєкт «Книгокрай» покликаний мотивувати школярів Львівщини до читання книг, сприяти опановуванню ними вміння аналізувати та інтерпретувати прочитане, а також формувати навички читацької культури дітей із використанням ігрових форм, які найкраще відповідають їхнім віковим можливостям. Проєкт реалізується за допомогою інформаційно-ігрової електронної платформи для вдумливих читачів дитячого віку. 

«Власне питання створення і наповнення е-платформи контентом було ключовим на засіданні. Для цього насамперед вирішили сформувати перелік літератури у розрізі віку, рекомендованої для читання в рамках шкільної програми і поза програмою, розділивши на дошкілля, молодшу школу, базову та старшу. Перелік літератури повинен бути з посиланням на тест, який треба виконати»,- розповіли у департаменті.

Е-платформа складатиметься із мотиваційного блоку, куди входитимуть рубрики «Допитливим про книги» та «Розважайся і читай», у якій міститимуться методичні ігри, тести, кросворди, вікторини та відео з використанням  ресурсу «Малятко ТВ». 

Другий блок — це основний контент із «Книжковою крамничкою онлайн», «Книгою Вголос» та форум-сторінкою «Читачі-читачам». А рубрики «Мої читацькі досягнення (особистий кабінет)» та «Службовий кабінет» знаходитимуться у підсумковому блоці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ