Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершується будівництво амбулаторій за програмою «Доступна медицина»

В рамках реалізації державної програми «Доступна медицина» завершується будівництво 18 медичних амбулаторій загальної, моно і групової практики та первинної допомоги в усіх новоутворених районах Львівщини.

Про це інформує Управління капітального будівництва Львівської ОДА.

Це останні із 52 амбулаторій сімейної медицини, які будуються в області з грудня 2018 року за рахунок субвенції цієї програми.

Законодавством передбачено, що кошти субвенції спрямовуються на реалізацію проєктів будівництва (нове будівництво - 43, реконструкція та капітальний ремонт - 9) комунальних закладів охорони здоров'я у сільській місцевості, придбання для них медичного обладнання, устаткування та засобів, розвиток телекомунікаційної інфраструктури, здійснення заходів, пов’язаних із забезпеченням службовим житлом та службовим автотранспортом медичних працівників, що працюють у сільській місцевості. За роки незалежності вперше на модернізацію мережі закладів охорони здоров’я в сільській місцевості у Львівській області спрямовано значний державний фінансовий ресурс.

Головним замовником та розпорядником коштів виступило Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації.

У III - ІV кварталах поточного року Декларації про готовність до експлуатації об’єкта отримано на об’єкти завершеного будівництва – амбулаторії  у таких селах, як Воютичі, Волсвин, Волиця, Родатичі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ