Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершили весняну лісокультурну кампанію 2018 року

Державні лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства висадили 881 га лісових культур, що становить 109% до плану весни. Також лісівники провели доповнення існуючих лісових культур на площі 1194 га.

Під час проведення таких робіт було висаджено понад 12 млн шт. сіянців та саджанців деревних порід (сосни звичайної, ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена явора, вільхи чорної та інших).

«На лісових ділянках, пройдених вибірковими та поступовими рубками головного користування, завдяки застосуванню природозберігаючих технологій лісозаготівель вдалося досягти якісного природного відновлення лісу на площі 1051 га. На площі 121 га проведено заходи з сприяння природного поновлення», - розповів керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Зауважимо, що цьогоріч із загального фонду обласного бюджету для відшкодування витрат при проведенні робіт зі створення лісових культур і вирощування садивного матеріалу, державним лісогосподарським підприємствам виділено 3,5 млн грн, у тому числі 2850 тис грн для створення нових лісів на площі 438,8 га та 650 тис грн на вирощування садивного матеріалу для лісовідновлення. 

Крім того, лісогосподарські підприємства завершили роботи з висівання лісового насіння в розсадниках. На даний час засіяно 9,62 га площі посівних відділень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ