Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершили збирання озимого ячменю

Площі озимого ячменю у сільськогосподарських підприємствах склали 14,8 тис. га. Це 16,5 % площ в сегменті озимих зернових культур, повідомляють в ЛОДА.

З цієї площі зібрали 79,5 тис. тонн зерна, урожайністю 53,7 ц/га. Лідерами зі збору врожаю цієї культури стали Львівський і Червоноградський райони, які відповідно намолотили 18,2 та 22,4 тис. тонн зерна. Урожайність озимого ячменю у цих районах вища від середньої по області на 12% і 8% відповідно.

Станом на сьогодні зібрали 28 % площ ранніх зернових культур (30,2 тис.га) та намолотили 171 тис.тонн зерна. Окрім озимого ячменю обмолочено 93% площ гороху та 20,4% озимої пшениці. З площі 15,3 тис.га озимої пшениці намолочено 91,1 тис. тонн зерна,  урожайністю 59,5 ц/га (+0,3 ц/га до аналогічної дати 2022 року). 

З групи олійних культур зібрано 63,7% площ озимого ріпаку.  За даними моніторингу його намолотили 112,2 тис.тонн з площі 31 тис.га з урожайністю 36,2 ц/га (+0,8ц/га до аналогічної дати минулого року).

«Сільське господарство – «фабрика під відкритим небом», і цьогорічна дощова погода додає немалих випробувань аграріям та впливає на хід збирання ранніх культур, оскільки за темпами збирання площ ми відстаємо на 7% від минулорічних показників. Проте позитивним є те, що урожайність основних ранніх культур є дещо вищою в порівнянні на цю дату минулого року», –прокоментувала хід проведення жнив Тетяна Гетьман, директорка департаменту.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ