Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині збільшиться площа під органічною лохиною

Додаткові 3 га органічної лохини з’являться на Львівщині вже цього року, повідомили в ЛОДА.

Плантацію розширює сільськогосподарське підприємство ТзОВ «Органічний сад».  Господарство вирощує лохину в Стрийському районі на площі 12 га, ця плантація була закладена впродовж 2018 - 2020 років.

Загалом лохину в області вирощують понад 20 підприємств, з них органічну  – 2 господарства. У загальній структурі ягідних плантацій області на лохину припадає 26%. Плодоносні площі  лохини на Львівщині складають 140 га, з яких у 2022 році зібрали близько 150 тонн ягід. З огляду на попит свіжої ягоди на ринку, виробники стараються формувати сортовий діапазон лохини  – від ранніх до пізніх ягід, щоб реалізовувати свіжий врожай впродовж усього сезону  вирощування. 

«Органічними на Львівщині сертифіковані 22 суб’єкти підприємництва, з них 10 вирощують ягідні культури. У поточному році Львівщина – єдина область, яка має окрему програму фінансової підтримки суб’єктів органічного землеробства у вигляді субсидії на одиницю оброблюваних угідь. Поряд з тим, уряд продовжує підтримувати розвиток садівництва та ягідництва у вигляді грантів в межах проєкту «Свій Сад» за програмою «єРобота», – зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Нагадаємо, Комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області у 2023 році надає фінансову підтримку у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь для суб’єктів підприємництва,  що провадять органічну діяльність, підтверджену відповідними сертифікатами, які видані сертифікаційними органами - резидентами України.

Субсидія на одиницю оброблюваних угідь надається у розмірі 5000 грн на 1 гектар посіву та/або насаджень сільськогосподарських культур, але не більше 150 тис. грн одному суб’єкту підприємництва. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ