Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині збудують інноваційний тепличний комплекс

У с. Годині Мостиської громади ТзОВ «Тріосан Холдінг Україна» планує збудувати тепличний комплекс та геотермальну свердловину для забезпечення доступності продуктів овочівництва. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Сума інвестицій – 68 млн євро. Будівництво мають намір розпочати в 2025 році.

Реалізація цього проєкту задекларована в меморандумі про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською ОВА та ТзОВ «Тріосан Холдінг Україна», підписаному сьогодні, 28 листопада.

«На 29,7 гектара ТзОВ «Тріосан Холдинг Україна» має на меті вирощувати помідори, огірки, салат та перець. Опалювати теплицю будуть із допомогою геотермальної свердловини, яку збудують поруч на 4,5 га території.

Для місцевого населення це означає створення додатково щонайменше 180 нових робочих місць із конкурентною зарплатнею.

Сподіваюся, що такі проєкти будуть не єдиними, а послідовними, а наші партнери і надалі інвестуватимуть кошти для розвитку економіки. Зі свого боку ми готові підтримувати реалізацію інвестиційних проєктів на теренах Львівщини», - підкреслив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За словами співзасновника «Тріосан Холдинг Україна» Юрія Ковальчука, цей проєкт є першим кроком впровадження геотермальної енергії на території країни, тому він має важливий потенціал для Львівської області.

«Геотермальна енергія – це відновлювальне, стійке та екологічно чисте джерело енергії, яке являє собою тепло землі, що знаходиться під земною поверхнею. Використання геотермальної енергії має велике значення у процесах опалення, охолодження та виробництва електроенергії», - пояснив Юрій Ковальчук.

За його словами, теплична галузь в Україні останні 15 років фактично не розвивалася через нестабільну ціну на газ.

«Застосування геотермальних ресурсів робить теплиці незалежними від газопостачання, а економія газу на рік сягатиме 8 млн кубометрів.

Подібні теплиці та свердловини компанія вже звела в Польщі та Словаччині», - зауважив Юрій Ковальчук.

Довідково:

ТзОВ «Тріосан Холдінг Україна» є дочірнім підприємством компанії «Тріосан Холдінг», основний напрямок якої розвиток геотермальної енергетики в європейських країнах.  

Рід діяльності: дослідження на предмет виявлення геотермального поля, розробка проєктів, буріння, будівництво теплиць, під’єднання до зовнішніх мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ