Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині знову заговорили про електронну чергу на кордонах

Як повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод, на кожному прикордонному пункті пропуску, що на території Львівщини, облаштують тимчасові стоянки для відстою транспорту і відпочинку водіїв.

Чекаючи на перетин кордону, водії зможуть перепочити у модульних будиночках, у кожному з яких є душ та туалет. Перші такі стоянки зведуть у Краківці, Шегинях та Мостиськах.

"Нагадаю, у Краківці цього року вже на 40% збільшили пропускну здатність для вантажівок та відкрили там новий термінал для легкових авто та автобусів.

В нашій області модернізація буде відбуватися на всіх діючих пунктах пропуску, а також планується будівництво п’яти нових.

Але наразі, через заблоковані ворогом порти, західний кордон України часто є перевантаженим. Тому водії можуть пильнувати за чергами на пунктах пропуску в онлайн-режимі й обирати ті, які менше завантажені", - повідомив Юрій Холод.

Також, як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, спільно з УДП Укрінтеравтосервіс також на кордонах запровадять електронну чергу. Зареєструватися на перетин кордону водії зможуть у режимі онлайн і, відповідно до реєстрації, під‘їжджати на певну дату та годину. Пілотним пунктом для такої е-черги буде Краківець.

Нагадаємо, питання електронної черги на кордоні є далеко не нове. Як повідомляв колишній очільник ЛОДА Маркіян Мальський, електронна черга повинна була запрацювати в другій половині 2020 року на пункті пропуску Краковець – Корчова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ