Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині зросла захворюваність на Covid-19 та грип А

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА, рівень захворюваності зріс на 13,2%. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 вищий на 50,8% за епідемічний поріг.

У структурі захворюваності питома вага дітей до 17 років склала 7 245 осіб. Епідпороги перевищені на території Львівського, Яворівського та Стрийського районів. Найбільша частка хворих відмічається серед вікової групи 5-14 років (24%) та 30-64 роки (32%).
Вірусологічна лабораторія Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб за звітний тиждень визначила циркуляцію вірусів грипу А та коронавірусу.
«За тиждень зареєстрували два летальні випадки викликані вірусом грипу А серед чоловіків віком 49 та 50 років. Від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакцинували 15 889 осіб, з них 8 314 – особи з групи медичного та епідемічного ризику. Також 180 осіб захворіли на коронавірус. Зареєстрували два летальні випадки серед осіб, старших 65 років. На стаціонарному лікуванні з COVID-19 перебували 26 пацієнтів, з грипом та ГРВІ – 357 пацієнтів. Вакцинували проти коронавірусу однією дозою 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 039 638 осіб, першу бустерну – 212 030 осіб, другу бустерну – 25 824 жителі Львівщини. Бережіть себе і рідних, прості речі рятують життя», – зазначила Наталія Іванченко, генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Департамент охорони здоров’я Львівської ОВА рекомендує дотримуватись цих простих правил при перших ознаках хвороби:

  • не займайтесь самолікуванням;

  • при ознаках застуди сконтактуйте з сімейним лікарем;

  • вживайте багато теплої рідини;

  • провітрюйте приміщення;

  • у разі необхідності вийти в магазин чи аптеку – одягніть маску;

  • не скеровуйте до школи та у дошкільні заклади дітей з ознаками застуди;

  • не виходьте на роботу, якщо у вас ознаки застуди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ