Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибули авто для допомоги постраждалим від насильства

На Львівщину для трьох з п'яти мобільних бригад соціально-психологічної допомоги передали автомобілі.

Про це розповіли у Департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА. 

60 таких автівок для всієї України передав уряд США.

"Ці транспортні засоби допоможуть мобільним бригадам соціально-психологічної допомоги UNFPA продовжувати підтримувати постраждалих від гендерно зумовленого насильства і домашнього насильства в усіх регіонах країни", — ідеться у повідомленні. 

Наразі по всій Україні працює 100 мобільних бригад, які надають безоплатну соціально-психологічну допомогу постраждалим від гендерно зумовленого насильства та за потреби направляють їх до інших спеціалізованих служб. 

Мобільні бригади підтримують людей також у віддалених і важкодоступних районах, поблизу лінії фронту на сході та півдні України, а також перевозять постраждалих від домашнього насильства та ГЗН для отримання допомоги та послуг. Окрім того, мобільні групи проводять інформаційно-просвітницьку діяльність, зокрема надають інформацію про права, доступні послуги, а також конфіденційні та орієнтовані на постраждалих варіанти підтримки. 

Станом на сьогодні вони відреагували на понад 90 000 запитів про допомогу, у тому числі щодо випадків домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства.

Днями Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) передав на Львівщину три автомобілі. 

«Уже більше як рік за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення на Львівщині працює п'ять мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Для трьох з них передали автомобілі. Громади отримали необхідний інструмент, який буде ще більше наближати допомогу до постраждалих, в тому числі в ті куточки області, які на сьогодні не були охоплені такими послугами. Ми дуже вдячні партнерам за те, що люди, які потребують необхідної підтримки й не мали до цього можливості самостійно її дістатися, наразі будуть мати можливість отримати допомогу. А ми зі свого боку будемо продовжувати підсилювати розбудову системи комплексної допомоги постраждалим від насильства на обласному рівні» — зазначив т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Роман Андрес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ