Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибули евакуйовані з Херсонщини: ключове за добу

Вночі на Львівщину приїхали два автобуси зі Запоріжжя та Херсона з людьми, які вирішили евакуюватись, це переважно жінки з дітьми. Про це та інші головні новини області розповів голова ЛОВА Максим Козицький.

Людей зустріли та забезпечили допомогою й інформацією волонтери медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова. Частина евакуйованих вирішили їхати за кордон. Інших – розселили на території Львівської області.

- Напередодні, 14 червня, сирени двічі сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області. В обох випадках була загроза удару крилатими ракетами «Кинджал» з території росії. Небезпеки не справдились.

- Триває ліквідація наслідків негоди на автомобільній дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне.

"Дорожні працівники розчистили дорогу та пішохідні доріжки від нанесеного ґрунту, дерев, сміття. Відновлюють кювети та розчищають водовідвідні лотки. Розпочали роботи з ліквідації розмиву в населеному пункті Підгородці. Розчищають русло річки та проводять аварійні роботи з берегоукріплення відкосу насипу земляного полотна", – розповів Максим Козицький.

- У межах процесу декомунізації у Жовтанецькій громаді Львівського району демонтували 4 пам’ятники радянським солдатам – у селах Велике Колодно, Жовтанці, Ременів та Вирів.

- У Підкамінському психоневрологічному інтернаті відкрили 4 кімнати паліативного догляду за 22 особами.

Облаштуванням займались німецька благодійна організація «Osteuropahilfe», «Право на захист» та Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України. 

- З обласного бюджету скерували 10 млн гривень на надання пільгових кредитів сільгоспвиробникам для реалізації бізнес-планів зі створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

- Електрогенератор, УЗД-апарат, медикаменти, ролатори, харчування для дітей передали у Кам'янка-Бузьку лікарню.

Це допомога від німецької благодійної організації «Йоганнітер» та благодійного фонду Michael Schafer і Christian Gallikowski.

- Дрогобицькій міській лікарні №1 із польського міста Битом передали ШВЛ-апарат.

Його придбала фундація Petralana за підтримки міста-побратима Реклінгхаузен у Німеччині. Самбірська центральна лікарня отримала дефібрилятор від колег із польського міста Костшин-над-Одрою. Апарат допомагає відновити серцевий ритм, а це – ще більше врятованих людських життів.

- Для потреб Шегинівського центру первинної медико-санітарної допомоги придбали новий автомобіль з підвищеною прохідністю «Renault Duster».

Його вартість – понад 780 тисяч гривень. Кошти на це скерували з місцевого бюджету.

- Учні та вчителі Городоцької громади на запрошення литовських друзів упродовж тижня перебували в місті Варена у межах проєкту «Керуй своїм майбутнім».

Школярі відвідали освітній табір, творчі майстерні та провели спільні заходи з однолітками. Вчителі перейняли досвід сучасних методик неформальних освітніх організацій.

- Бориславські педагоги пройшли спеціальні навчання від громадської організації AirLight «Тьюторські компетенції сучасного вчителя» та «Перша психологічна допомога відповідно до вимог МОНу». 

- Близько 300 тисяч гривень на підтримку ЗСУ зібрали під час благодійного фестивалю «Дитячі долоні» у ліцеї № 2 Зимноводівської громади Львівського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ