Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибув заступником прем’єр-міністра Польщі Ярослав Говін

Сьогодні, 24 червня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрілися з заступником Прем’єр-міністра Республіки Польща, Міністром вищої освіти і науки Ярославом Говіном. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради

Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування галузі освіти в Україні, процес децентралізації та основні напрямки для співпраці між Львівщиною та Республікою Польща.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин подякував заступнику Прем’єр-міністра РП за візит на Львівщину і зазначив, що в області налагоджена тісна співпраця органів виконавчої влади, дипломатичного корпусу та місцевого самоврядування.

За його словами, необхідно розвивати контакти між львівськими та польськими вузами. «На Львівщині є регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України, - зазначив Олександр Ганущин. – Нам дуже важливо отримувати хороших фахівців державного управління, тому можна було б розглянути можливість співпраці з відповідними навчальними закладами у Польщі, це було б і цікаво, і корисно».

Голова ЛОР також повідомив польських гостей про те, що цими вихідними у місті Трускавці Львівської області відбуватиметься Форум місцевого розвитку, на який запрошені посли Сейму, маршалки прикордонних воєводств, дипломати. «На цьому заході ми обговорюватимемо питання співпраці між парламентом та місцевим самоврядуванням, - розповів Олександр Ганущин. – Окрім того, цікавим для нас звичайно є досвід польських колег реформи децентралізації. Україна розпочала цей шлях і має пройти його достойно».

В свою чергу заступник Прем’єр-міністра Республіки Польща, Міністр вищої освіти і науки Ярослав Говін сказав, що польська спільнота підтримує Україну в її процесі реформ.

«Україна може розраховувати на допомогу Польщі, в тому числі щодо реформування галузі освіти, - зауважив Ярослав Головін. – Учора у мене була зустріч з міністром освіти і науки України і я почув багато чудових ідей, які ви хочете реалізувати в Україні в системі освіти. Ми також домовилися, що Польща та Україна підготують угоду про поглиблення співробітництва у сфері вищої освіти і науки».

Слід додати, що після Львова Ярослав Головін відбуде до Івано-Франківської області, де матиме зустрічі в Прикарпатському університеті та інші заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ