Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину з візитом завітав заступник міністра освіти і науки Польщі

Заступник міністра освіти і науки Польщі вшанував на Львівщині пам’ять полеглих українських та польських воїнів/ Про це повідомили в Департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА

На Львівщину з візитом завітали заступник міністра освіти і науки Польщі Томаш Жимковський та депутат польського Сейму Павел Кукіз.

В межах свого візиту польська делегація та керівництво Львівської ОВА поклали квіти до Польського військового меморіалу або Цвинтаря оборонців Львова, також названим «Меморіалом орлят» на Личаківському кладовищі.

Вшанували також пам’ять воїнів Української Галицької Армії, полеглих в обороні Львова у 1918-1919 роках та загиблих внаслідок повномасштабної війни новітніх Героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

Участь у вшануванні взяли заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Роман Шепеляк та Генеральний консул Республіки Польща Еліза Дзвонкєвіч.

«Ми вдячні за те, що маємо такого надійного та вірного сусіда, як Польща. З перших днів повномасштабного вторгнення ви допомагали перевозити гуманітарні вантажі, надавали й продовжуєте давати прихисток для сотень тисяч наших земляків. Та найголовніше – на міжнародній арені Польща твердо відстоює право України на свій суверенітет та територіальну цілісність. З такою міцною підтримкою ми швидко відвоюємо назад усі наші території і невдовзі дочекаємось Перемоги», - подякував польській делегації Юрій Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ