Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Личаківському цвинтарі вже рік не можуть завершити встановлення пам’ятників Героям АТО

У Львові родини загиблих бійців АТО просять владу міста допомогти завершити процес встановлення пам’ятних знаків на Личаківському цвинтарі. Відповідний запит учора, 7 грудня, ід час засідання сесії Львівської міської ради озвучила депутат Олена Пасевич.

Вона нагадала, що у 2016 році в рамках комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області, яку затвердила Львівська обласна рада, були виготовлені та встановлені пам’ятні знаки на могилах загиблих Героїв на Личаківському цвинтарі.

«На жаль, роботи здійснювали в мороз у грудні 2016 року і тому вони били виконані в неповному обсязі. Були встановлені лише гранітні плити без належних оздоблюваних робіт, ущільнення щілин, доопрацювання дефектів, нанесення зображень усіх нагород, спеціальних конструкцій тримачів для бойових прапорів та лампад. Саме в такому вигляді у 2016 році родини загиблих погодили єдиний, спільний макет пам’ятників. Акцентую на тому, що такий стандарт макету був погоджений з усіма родинами, адже вони хотіли робити пам’ятні знаки за власні кошти. Проте підписали згоду і погодилися на однакові пам’ятні знаки», - сказала Олена Пасевич.

Вона додала: «Замовником на виготовлення та встановлення пам’ятних знаків виступало управління капітального будівництва Львівської ОДА. На жаль, з кінця грудня 2016 року роботи не продовжені і нічого не зроблено незважаючи на обіцянки. Це все дуже боляче сприймається родинами загиблих».

Олена Пасевич зазначила, що родини загиблих просять у влади Львова допомогти завершити роботу незважаючи на те, що ці зобов’язання брала на себе область.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ