Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Марсовому полі у Львові стартував завершальний етап пошукових та ексгумаційних робіт

На Марсовому полі у Львові стартував завершальний етап пошукових та ексгумаційних робіт. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

На Личаківському кладовищі на колишньому Марсовому полі КП «Меморіально-пошуковий центр «Доля» розпочав третій етап пошукових робіт. Про це розповів директор комунального підприємства, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

«У лютому минулого року ми розпочали пошукові земляні роботи й відповідно до архівних даних було виявлено перші останки. Після цього розпочалися дослідження трав’яного газону справа від центральної алеї, де було ексгумовано 653 останки.

Наступним етапом було дослідження власне колишньої центральної алеї. Тут було ексгумовано 211 останків у верхній частині алеї та 268 у 16 криптах знизу.

Загалом минулого року, за підсумками двох етапів, ексгумовано 1132 останки. Більшість з яких – загиблі у повоєнний період та в час Другої світової війни », - повідомив Святослав Шеремета.

За його словами, є сподівання, що до кінця весни цього року можна буде уже завершити пошукові та ексгумаційні роботи повністю. Як зауважив Святослав Шеремета, це залежить в першу чергу від погодних умов та темпів проведення робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ