Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На міжнародному фестивалі у Румунії Україну представив театр імені Юрія Дрогобича

Психологічну драму «Ніч Гельвера» Інгмара Вілквіста презентував комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича» на Міжнародному театральному фестивалі «Дні театру Матея Вішнєка 2024» у румунському місті Сучава. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: Дрогобицька міська рада

На заході під гаслом «Театр – культурна дипломатія» дрогобичани представили Україну.

«Учасники мали змогу не лише показати власну творчість, а й побачити роботи театральних колективів Польщі, Угорщини, Вірменії та Німеччини. Актори занурилися в атмосферу театрального життя і стали учасниками свята сценічного мистецтва», – повідомили у театрі.

Також під час поїздки до Румунії директор і художній керівник театру Микола Гнатенко домовився про подальшу співпрацю з режисером Раду Гіласом, який поставить у дрогобицькому театрі п’єсу Матея Вішнєка «Історія журналістики».

Автором драми «Ніч Гельвера» є сучасний польський драматург й режисер, доктор театрального мистецтва, професор Сілезького університету Ярослав Свєрщ (Інґмар Вілквіст). «Ніч Гельвера» – це історія Карли й Гельвера, які живуть під час єврейських погромів у нацистській Німеччині. На думку автора драми, трагічні події можуть повторитися у будь-якій європейській країні. Як додають в українському театрі, схожі події дійсно відбулися тепер, на окупованих російським ворогом землях України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ