Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На основі львівської бібліотеки створили центр неформальної освіти дорослих

Цієї п’ятниці, 19 квітня, на базі львівської Медіатеки відкриється Координаційний центр неформальної освіти дорослих.
Фото - ЛМР

Про це повідомили в ЛМР. 

З 2019 року у Львові працює Мережа Центрів Едукації, яка спільно з Інститутом міста та управлінням культури Львова реалізує концепцію навчання впродовж життя на базі міських бібліотек. Станом на сьогодні мережа охоплює 9 бібліотек, де відбуваються різноманітні курси для дорослих. За 5 років відбулося понад 200 безкоштовних навчальних курсів для більш ніж 13000 мешканців Львова.
Щоб розширювати діяльність та створювати ще більше освітніх можливостей для дорослих в Центральній муніципальній бібліотеці (вул. Мулярська, 2А) відкривається Координаційний центр неформальної освіти дорослих.

Створення центру є важливим кроком для підтримки членства у мережі міст, що навчається ЮНЕСКО, куди місто Львів приєдналося цього року.

Простір бібліотеки повністю реконструйований і включає в себе: велику лекційну залу з амфітеатром, комфортний коворкінг із зонуванням для колективної та індивідуальної роботи, окрема зала для воркшопів, рецепція з книговидачею, вбиральня, кухня та координаційний центр неформальної освіти дорослих від Мережі Центрів Едукації. Дизайн простору та реалізація проєкту – Катерина Штомпель.

Відтепер перший поверх Центральної муніципальної бібліотеки виглядає як відкритий простір з наповненими книжками полицями, зручним коворкінгом та є простором навчання та саморозвитку для мешканців. Бібліотека продовжує свої звичні функції (видача книжок, обслуговування читачів та читачок), але тепер тут також можна буде записатись на освітні курси або воркшопи, пройти навчання з проектного менеджменту,  або реалізувати свій власний курс.

Ремонт та облаштування здійснено за фінансової підтримки DVV International (Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини), Програми розвитку ООН, Польської допомоги (Фундація Ягеллонська за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі).

Програма відкриття:

18:00 – Реєстрація гостей, презентація діяльності Мережі Центрів Едукації.

19:00 – Лекторій «Думки на папері: Письмотерапія з Любком Дерешем»

20:00 – Неформальне спілкування та музичний супровід

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ