Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На півночі Рівненщини завершили відновлення лісів після бурштинокопачів

На Рівненському Поліссі завершили відновлення лісів, пошкоджених після нелегального видобутку бурштину. Йдеться про 90 га землі. На місцях, де утворилися болота, відновити рослинність — не можливо.

Про це 3 квітня повідомила речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська, пише Суспільне.

За її даними, відновлювати ділянки, пошкоджені через незаконний видобуток бурштину, розпочали навесні 2023 року. Цієї весни роботи завершили. Лісові культури висаджували на площі понад 90 га.

"Ще на кількох десятках гектарів провели інші необхідні лісогосподарські заходи —створювали на цих площах лісові культури, проводили доповнення та сприяння природному поновленню", — повідомила речниця.

Найбільше пошкоджених земель лісівники виявили на території Сарненського лісгоспу — понад 60 га, ще 20 га — в межах рідколісся

"З цими ділянками лісівники також попрацювали методом доповнення та введення необхідних порід — сосни, дуба, вільхи. Природа частково вже відновилася самостійно. На таких площах лісівники лише забезпечують вчасні якісні догляди та охорону. Ще частково на Сарненщині в результаті незаконного видобутку бурштину сформувалися заболочені території. На цих ділянках відновлення лісу поки неможливе", — зазначили у пресслужбі лісовому офісі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ