Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі Митній зробили вхід у "Львівське метро"

На пл. Митній у Львові з'явився новий мурал, який символізує вхід у «Львівське метро». Про це сьогодні, 23 листопада, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Арт-робота реалізується в рамках соціально-культурного проекту «Створення нових туристично-привабливих локацій та потенційно нового туристичного маршруту у Львові» громадською організацією «Граніт» за підтримки управління туризму Львівської міської ради.

Автором стінопису є житомирський художник Дмитро Краб.  Стінопис, художник завершив, 19 листопада, створивши його за три дні.

На стінах у підземному переході на площі Митній, розмістять інформацію про історію львівського підземного трамваю. Як зазначають організатори ГО «Граніт», "метро" почали будувати ще в радянський час. Згодом це породило жарти, адже ідею так і не реалізували. Та попри те існує навіть сайт Львівського метро. 

«Ми вирішили підтримати цей міф, адже він буде цікавий як жителям міста, так і туристам. А сам стінопис прикрасить перехід на площі Митній та міститиме антивандальний елемент — пусті стіни у Львові дуже швидко псують, а так декоровані площини прикрашають місто», — коментує куратор проекту Марія Лопачак.

Довідка

Усього у туристичному маршруті буде 12 локацій, серед яких зображення в стилі Альфонса Мухи, що розписував колись пасаж Мікольяша. Також буде ревіталізований дворик закинутих іграшок, ленд-арт у парку ім. І Франка, графіті «Квіти війни» на вул. Дорошенка 7, Гнатюка 12, пл. Галицькій 15, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ