Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Полтавщині більше 5 700 гектарів земель перейдуть у власність учасникам АТО

У Полтавській області з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до територіальних органів Держгеокадастру та місцевого самоврядування учасники АТО подали 5891 заяв на отримання ділянок. Військові отримали 3790 дозволів на розробку землевпорядної документації для відведення землі загальною площею 5741,7 гектара. Інші звернення знаходяться на стадії розгляду. Про це інформує прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Безпосередньо до органів територіальних органів Держгеокадастру Полтавщини подали заяви 3 412 учасників АТО. З них 2845 отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на ділянки загальною площею 4979,2 гектара. Завершили процедуру оформлення землі у власність 214 військовослужбовців.

Із земель державної власності учасники АТО здебільшого отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства. Під ці потреби 2660 військовим передадуть землі площею 4957,2 га (93% від виданих дозволів). Ще 185 ділянок площею 21,96 га призначені для ведення садівництва.

До органів самоврядування за отриманням землі звернулись 2479 учасників АТО. Частина заявників – 945 військових – вже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення ділянок (загалом 762,5 га) із земель комунальної власності. Інші заяви розглядаються.

Із комунальних земель учасникам АТО відведуть 472 ділянки для ведення особистого селянського господарства (50 % від виданих дозволів), 337 - для будівництва та обслуговування житлового будинку  та господарських споруд(36%), 135 – для ведення садівництва (14%).  Один військовий отримає землю для дачного будівництва.

Землевпорядники Полтавщини зарезервували для потреб учасників АТО, які виявлять бажання отримати ділянки на території регіону, більше 5,4 тис. га земель. Військові можуть ознайомитись із матеріалами про вільні ділянки у відкритому доступі  на сайті  Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ