Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На порталі Дія запустили електронний кабінет «Моє будівництво»

В е-кабінеті можна буде перевірити статус будівельних документів, в яких користувач вказаний як Замовник будівництва.

Про це йдеться на сторінці Міністерства інфраструктури України. 

"З допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю", — зазначають у повідомленні.

У кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). 

Скористатись кабінетом зможуть фізичні та юридичні особи, скориставшись електронним цифровим підписом — КЕП чи ДІя. Підпис.

У Мінцифри пояснюють, що раніше особа, яка подавала документи в паперовому вигляді й не хотіла окремо реєструватись в ЄДЕССБ, змушена була просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа.

"Цифровізація будівельної сфери є частиною масштабної реформи містобудування, яка впроваджується Міністерством відновленням. Вона полягає в адаптації будівельної сфери до європейських стандартів, діджиталізації послуг та документів у будівельній сфері, а також автоматизації процес прийняття рішень.

Ключовим на цьому напрямі є імплементація законопроєкту №5655, який в грудні минулого року був схвалений Верховною Радою України", — додають у відомстві. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ