Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Prometheus стартував поглиблений курс на тему боротьби з корупцією

На Prometheus стартував поглиблений курс на тему боротьби з корупцією, - прес-служба Prometheus.

Протидія корупції – це першочергове завдання державного апарату. Отримання посадовцями подарунків, сумісництво та суміщення роботи з іншими видами діяльності, конфлікт інтересів, спільна робота близьких осіб – усе це є передумовами корупції. Щоб навчитися правильно ідентифікувати та вирішувати ці питання, Prometheus та Національне агентство з питань запобігання корупції запустили поглиблений онлайн-курс «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики».

Це вже другий курс на Prometheus на цю тему. Результати попереднього курсу «Конфлікт інтересів: треба знати!» показали неабияку зацікавленість слухачів до навчання доброчесній поведінці. 

Даний курс допоможе особам, у діяльності яких виникає конфлікт інтересів, а також тим, хто такий конфлікт інтересів зобов’язаний врегульовувати. 

У поглибленому онлайн-курсі буде можливість ознайомитися з переліком типових ситуацій, які зумовлюють наявність в особи приватного інтересу, детальніше вивчити питання щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю корпоративних прав, ознайомитися з типовими помилками при врегулюванні конфлікту інтересів, щоб не допускати їх у своїй діяльності, та інші актуальні з точки зору правозастосування питання.

Програма курсу «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики»:

Тема 1. Перелік типових ситуацій (відносин), які зумовлюють наявність приватного інтересу як обов’язкового складника конфлікту інтересів.

Тема 2. Наявність дискреційних повноважень як передумова виникнення конфлікту інтересів.

Тема 3. Особливості звернення за роз’ясненнями до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Тема 4. Типові помилки, які допускаються керівниками під час врегулювання конфлікту інтересів у підлеглих осіб.

Тема 5. Передача в управління наявних підприємств та корпоративних прав.

Тема 6. Посадові особи юридичної особи публічного права.

Тема 7. Конфлікт інтересів у діяльності сільських, селищних, міських голів, секретарів, голів, заступників голів, районних та обласних рад, депутатів місцевих рад та народних депутатів України.

Тема 8. Обмеження щодо одержання подарунків: практичні аспекти.

Тема 9. Відповідальність за невиконання законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції.

Курс «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики» підготовлено в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору», який виконувався Програмою розвитку ООН в Україні та фінансувався Міністерством закордонних справ Данії протягом 2015-2018 років. 

Зареєструватись на курс можна на сторінці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ