Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Прикарпатті викрили двох посадовців і двох депутатів на розкраданні коштів для постраждалих від повені

фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
1/3
СБУ в Івано-Франківській області викрила двох депутатів та двох посадовців сільської ради на махінаціях із бюджетними коштами. Фігуранти зловживали при розподілі коштів, виділених на подолання наслідків повені 2020 року.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За попередніми даними, зловмисники протиправно використовували близько 20% коштів, призначених для потерпілих від повені громадян. 

Як учасники тимчасової комісії з питань надзвичайних ситуацій одного із сіл Надвірнянського району, чиновники мали повноваження встановлювати категорію руйнування житла. Від цього залежала сума компенсації постраждалим сім’ям з держбюджету. 

Чиновники вирішили скористатися цією нагодою і допомогти «своїм». За оперативними даними, депутати та посадовці призначили  максимальні суми державних компенсацій близьким особам. А будівлі, які фігуранти внесли в акти як «повністю зруйновані», насправді вціліли. Навіть більше: вони є незавершеними новобудовами і ніколи до того не використовувалися для проживання.

Наразі, за одним із епізодів трьом зловмисникам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 366 КК України). 

Триває досудове розслідування та збір доказів щодо інших епізодів протиправної діяльності фігурантів. Готуються матеріали щодо оголошення підозри четвертому учаснику оборудки.

Заходи з викриття правопорушення проводить Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області за процесуального керівництва Надвірнянської окружної прокуратури.

Нагадаємо, що 11 листопада 2020 року Управління СБУ Івано-Франківській області вже повідомляло про запобігання нецільовому використанню коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені,  у сумі більш, ніж 45 млн грн.

Тоді СБУ, за результатами проведених перевірок, проінформувало що кошторисні розрахунки, які надавалися двом райдержадміністраціям, значною мірою не мають відношення до ліквідації наслідків повені. У результаті кошториси переглянули і зменшила їх на більше, ніж 6.8 млн гривень та 39 млн гривень відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ