Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На пунктах відправки до війська на Львівщині ухильники влаштовують шоу

Учора, 21 листопада, на збірному пункті, звідки призовники відправляються на проходження військової служби, працювала прокуратура. Щодо чотирьох осіб порушено кримінальні справи за те, що вони навмисно ухиляються від призову. Про це сьогодні, 22 листопада, під час брифінгу розповів львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.

Він розповів, що були випадки, коли люди майже професійно «косили» від служби і навіть влаштовували цілі постановки.

«Один майбутній лікар-психіатр, який має відповідну освіту та йде працювати лікарем, на збірному пункті починає «косити» по психіатрії. Він вигадував сам собі діагнози. Були випадки, коли батьки приїздять на «швидких» до збірних пунктів. Так, на «швидкій» забирали ще одного лікаря-терапевта, який мав іти служити. Забирали «швидкою», бо він начебто сильно хворий», - розповів Тіщенко.

Він нагадав, що чотири особи на Львівщині вже мають рік умовно за ухиляння від призову.

«Кримінальні справи порушуються лише щодо злісних ухильників. Таких за 2017 рік є приблизно 50 чоловік, ті, що не з’явилися, на відправку. За осінній призов 2017 року приблизно 300 – ті, що отримали повістки та не з’явилися у військкомат», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ