Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

На реабілітацію пораненого у Львівському госпіталі витрачають 474 грн в день

У Львові у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону на реабілітацію одного бійця в день витрачають 474 грн. Про це сьогодні, 11 липня, під час прес-конференції повідомив начальник ВМКЦ ЗР полковник медичної служби Іван Гайда, передає кореспондент Гал-інфо.

У Львівському госпіталі працює відділення відновлювального лікування, де проходять реабілітацію військовослужбовці Збройних Сил України, які отримали важкі поранення під час виконання завдань у районі проведення антитерористичної операції.

«На реабілітацію пацієнтів витрачають 474 грн в день. В середньому термін перебування на реабілітації – 14 днів», - сказав Іван Гайда.  

За його словами, порівнювати із реабілітацією закордоном складно.

«Закордоном підхід до реабілітації такий, що працює мультидисциплінарна команда у складі десь 8 спеціалістів різних напрямків. У нас із пацієнтом працює десь 3-4 спеціаліста. У відділенні, щоб відповідати європейському рівню, має працювати 68 чоловік персоналу. У нас працює 29 людей», - сказав Іван Гайда.

Він також зазначив, що вартість перебування у приватних реабілітаційних центрах становить щонайменше 2,5 тис грн.

«В приватних реабілітаційних центрах заробітна плата для лікарів становить від 10 до 12 тис. грн, а у нас заробітна плата становить в середньому 7 тис. грн», - сказав Іван Гайда.

Як зазначив провідних хірург Іван Богдан, до госпіталю приїздять спеціалісти із закордону.

«Відділення працює на сучасному рівні. Поранені потребують відновлюваного лікування, яке у нас не гірше, ніж закордоном. У рік відновлювальне лікування проходять 400-450 пацієнтів. Сюди входять як хірургічні методи відновлюваного лікування, реконструктивні оперативні втручання, усування дефектів, отриманих військовослужбовцями під час поранення чи травми. Близько 200 пацієнтів проходить відновлювальне лікування у відділенні реабілітації», - сказав Іван Богдан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ