Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Рівненщині дев'ять шкіл отримали нові автобуси

МОН
МОН
МОН
МОН
1/2
Дев'ять загальноосвітніх навчальних закладів Рівненської області отримали нові автобуси. Шкільний транспорт передали Гощанському, Дубровицькому, Зарічненському, Володимирецькому, Корецькому та Рівненському районам області. Загалом цими автобусами на навчання їздитимуть понад півтори сотні учнів, повідомили у прес-службі МОН.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко вручив директорам 9-ти навчальних закладів області ключі від нових шкільних автобусів українського виробництва «Мрія».

«В області малокомплектні школи реорганізовуються у заклади нового типу. Придбані автобуси довозитимуть дітей до цих шкіл. Це підвищить якість освіти, яку повинні отримувати наші діти, а також забезпечить повноцінну організацію навчального процесу в цілому», - підкреслив голова Рівненської ОДА.

За словами Олексія Муляренка, за процедурою придбання транспорту спостерігала громадськість. Зокрема, закупівлі здійснювалися спільно з громадською ініціативою «За чесний тендер. Загалом на придбання автобусів витрачено  понад 11 мільйонів 800 тисяч гривень. Економія грошей становить 400 тисяч на одній одиниці. Найбільше автобусів отримав Рівненський район, адже в цьому районі реорганізовано 3 заклади.

Як розповів голова Рівненської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук, на базі Волошківської школи відкрито першу в районі пластову оселю, у приміщенні Новоукраїнської школи створено додаткову групу дошкільного навчального закладу, а Бармацьку ЗОШ реорганізовано у ДНЗ.

Цьогоріч Рівненщина має отримати 19 автобусів за рахунок коштів державної субвенції за умови 30-ти відсоткового співфінансування з місцевих бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ