Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Рівненщині викрили нелегальну інтернет-аптеку

На Рівненщині викрили підпільну аптеку, яка торгувала через інтернет ліками з-за кордону. Лікарські засоби зберігали просто у помешканні

Про це повідомляє Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

"Управлінням боротьби з наркозлочинністю ГУ Національної поліції в Рівненській області за сприяння Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками припинено діяльність незаконної інтернет-аптеки", – повідомляє Держслужба.
 
Під час обшуку помешкання, який проходив у рамках кримінального провадження виявили та вилучили 47 053 пігулок,  з маркуванням іноземною мовою. Лікарські засоби фігурантка справи отримувала з-за кордону та частину з яких реалізовувала через вебсайти, яких немає у Ліцензійному реєстрі з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що веде Держлікслужба.

Матеріали справи скеровано слідчим для притягнення винних осіб до відповідальності за місцем скоєння правопорушення. Триває досудове розслідування.

"Основним шляхом розповсюдження фальсифікованих або незареєстрованих лікарських засобів є інтернет-мережа. Саме тому наголошуємо, що при купівлі лікарських засобів в Інтернет-мережі необхідно з особливою увагою підходити до вибору тих вебсайтів, які здійснюють продаж фармацевтичної продукції", – кажуть у Держлікслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ