Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На сайті Луцької міськради не опублікували дані про партійність 7 депутатів

Біографічні відомості щодо 81% місцевих обранців оприлюднені у повному обсязі
фото пресслужби Луцької міськради

На офіційному сайті Луцької міськради не опубліковано інформацію про партійну приналежність семи депутатів.

Про це свідчать дані дослідження Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Одним із ключових критеріїв, за яким оцінюється відкритість та прозорість діяльності депутата є оприлюднення інформації про себе та свою діяльність на офіційному сайті міської ради, включаючи фотокартку депутата, інформацію про освіту, досвід роботи, місце роботи та партійну приналежність. 

Відповідно до частини 3 статті 3 Регламенту Луцької міської ради VIII скликання прозорість та відкритість роботи ради забезпечується через розміщення на офіційному сайті ради усієї відкритої інформації, зокрема, інформації про депутатів ради: біографічних відомостей та фотографій усіх депутатів ради; контактних даних депутатів ради та графіку і місця прийомів виборців; партії, від яких обрані депутати та їх приналежність до фракцій і груп в раді.

Разом з тим, частина 5 статті 8 Регламенту передбачає, що для повного висвітлення своєї депутатської діяльності кожен депутат зобов’язаний надавати працівникам відділу секретаріату ради усю інформацію, визначену законодавством та цим Регламентом як обов’язкову для оприлюднення. 

На офіційному сайті Луцької міської ради в розділі «Міська рада» - «Депутати міської ради» містяться персональні сторінки кожного із 42 депутатів міської ради, де розміщені біографії місцевих обранців. Біографічні відомості щодо 81% місцевих обранців оприлюднені у повному обсязі, включаючи, фотокартку депутата, інформацію про освіту, його поточне місце і досвід роботи, а також відомості про партійну приналежність. 

Зокрема, такі відомості оприлюднили: Микола Дуда, Роман Кравчук, Ігор Курілін, Вікторія Майборода, Оксана Степанюк, Олег Тарасюк, Євгеній Ткачук, Катерина Шкльода («За майбутнє»); Ігор Гнетньов, Алла Доманська, Лілія Каньовська, Ірина Колковська, Олександр Лазука, Валентина Малютіна, Олександр Ніколайчук і Микола Яручик («Європейська Солідарність»); Андрій Лучик, Андрій Маруняк, Алла Надточій, Михайло Наход, Валентин Хаймик і Тарас Шкітер («Громадянський Рух «Свідомі»); Андрій Білан, Алла Жупанюк, Володимир Пшибельський, Микола Федік та Михайло Щур (ВО «Свобода»); Роман Бондарук, Андрій Костенко, Юлія Сачковська, Оксана Руднік та Олександр Ткачук («Слуга народу»); Андрій Авраменко, Дмитро Грачов (ВО «Батьківщина»).

Разом з тим, у біографіях 19% місцевих обранців не зазначено лише одного із перелічених компонентів. Так, депутати Юрій Безпятко, Віталій Бондар, Юлія Дацюк, Оксана Лєщинська, Андрій Разумовський («За майбутнє»); Олександр Козлюк та Ірина Чебелюк (ВО «Батьківщина»), не вказали відомостей про їх партійну приналежність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ