Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На сьогодні у 57 громадах області створили служби у справах дітей

Про соціальний захист дітей в області йшлося сьогодні в межах брифінгу у Львівській ОДА.
Фото Львівська ОДА

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний сьогодні система надання соціальних послуг перебуває у процесі трансформації, зокрема це стосується напрямку захисту дітей.

«Так, з 1 липня цього року створене Львівське регіональне відділення Національної соціальної сервісної служби – це той орган, який поступово перебирає на себе функції з надання соціальних послуг. І в цьому контексті є низка речей пов’язаних зі створенням відповідних структурних підрозділів і на рівні територіальних громад. Так, за результатами адмінтерреформи в області створено 73 ОТГ і на сьогодні 57 з них громад Служби у справах дітей. Це добрий показник, але не той, яким ми можемо бути задоволені, адже залишаються 16 громад в яких наразі не створені служби у справах дітей», - розповів Віталій Загайний.

Заступник голови пояснив, що сьогодні держава подбала таким чином, щоб діти, як найменш захищені члени громади, були під захистом самої тергромади.

«Це механізм який дає можливість достатньо швидко реагувати на певні запити дітей. Так за червень нам вдалося переконати 15 територіальних громад щодо створення Служби у справах дітей і сьогодні ця робота продовжується. Без сумніву це не простий шлях. Адже ми розуміємо, що громади мають низку викликів, які також потрібно вирішувати на територіях, але разом з тим питання захисту дітей має залишатись максимально у фокусі»,-  наголосив Віталій Загайний.

Він також розповів, що минулого тижня із робочим візитом на Львівщині перебувала Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна. В області вона відвідала малий груповий будинок Івано-Франківської тергромади та патронатну сім’ю в Гніздичівській громаді.

«Попри велику кількість соціальних категорій тема дітей теж у фокусі Міністра соцполітики. Адже малі групові будинки достатньо нова річ для України, які є альтернативою старим інтернатним закладам. Тут є державна лепта, але разом з тим частина видатків по таких будинках покладається на тергромаду. Тому і в цьому питанні вкотре наголошуємо на акценті на захисті прав дітей і забезпечення для них найкращих умов», - підсумував Віталій Загайний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ