Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сокальщині відбулись Європейські Дні Добросусідства

Як повідомили 1 вересня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, на Сокальщині відбулись Європейські Дні Добросусідства.
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА

Декілька років поспіль, на території розділеного державними кордонами села Корчмин (Польща, Люблінське воєводство) і Стаївка (Україна, Львівська область) проводяться транскордонні зустрічі порозуміння та примирення. Про це інформують у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА.

В межах цих зустрічей відбувається молитовна проща до чудотворного джерела у місці явлення Матері Божої та з нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці.

Така ініціатива зародилася з благословення Блаженнішого Архієпископа Любомира Гузара.

"Я щиро вірю в європейське майбутнє нашої України. Вірю, що ми на правильному шляху, і рано чи пізно – кордони зникнуть, а Польща на цьому шляху для нас вірний друг і союзник. Двосторонній розвиток транскордонного співробітництва і його поглиблення покликане активізувати соціальну і господарську діяльність по обидва боки кордону. Ми не допустимо торжества третіх сил, які вперто намагаються зруйнувати досягнення наших останніх десятиліть українсько-польської співпраці", - зазначив в рамках Європейських Днів Добросусідства директор департаменту Роман Шепеляк.

Цьогоріч також в межах зустрічі відбулося урочисте покладання квітів до могили борцям за волю України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ