Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийщині перевіряють захисні споруди, які служать укриттям

Йдеться про понад 700 об’єктів на території Стрийського району, інформує ЛОДА.

Рятувальники Стрийського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з представниками Стрийського районного управління поліції, органів місцевої влади та суб’єктами господарювання – балансоутримувачами захисних споруд проводять оперативні комісійні перевірки протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів, споруд подвійного призначення, сховищ тощо.

А це понад 700 об’єктів на території Стрийського району, які в першу чергу мають забезпечувати укриття населення та працівників об’єктів усіх форм власності.

До перевірки залучили понад 100 рятувальників, які в складі зазначених комісій перевіряють можливість безперешкодного доступу до них.

Під час обстеження звертають увагу не лише на входи до приміщень та можливість цілодобового доступу до них, а й санітарний та технічний стан і відповідне маркування об'єкта як укриття чи сховища й маршруту до нього.

Також перевіряють готовність до використання за призначенням даних укриттів та їх комплектацію необхідним майном.

Щодо недоліків, виявлених під час проведення даних обстежень, власникам вище зазначених споруд та їх керівникам, буде надано відповідні рекомендації щодо негайного їх усунення. У випадку ігнорування чи відмови вжиття відповідних заходів відповідальними особами, в подальшому на них очікуватиме адміністративна чи навіть кримінальна відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ