Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийщині відкрили будинок сімейного типу

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У селі Крупсько Розвадівської громади, що на Стрийщині відкрили будинок сімейного типу. У цьому будинку відтепер мешкає багатодітна родина Паскевичів, яка тікала від війни з Дніпропетровської області та знайшла притулок на теренах Розвадівської громади. Про це інформує Львівська ОВА.

Профінансував цей проєкт уряд Об’єднаних Арабських Еміратів в межах масштабного проєкту «Адреса дитинства», який впроваджує Благодійний фонд першої леді Олени Зеленської. 

Будинок забезпечений усім необхідним для життя: побутовою технікою, меблями, приладдям для кухні та іншим. Також поряд із домом збудували укриття. Дім має 5 кімнат для дітей та кімнату для батьків, кімнати для навчання та ігор. 

Інклюзивний енергоефективний одноповерховий будинок загальною площею 285 кв м звели з нуля за допомогою CLT панелі – це перехресно склеєна деревина, яка є енергоефективним та пожежостійким матеріалом, має високі показники міцності та жорсткості. Будівля не використовуватиме газу та матиме встановлений тепловий насос. 

«Діти та їхні батьки від такого нового помешкання не просто у захваті, а щасливі безмежно. Ще б пак! Через війну в Україні побільшало дітей сиріт і це невимовно круто, коли сім’я бере на виховання багато дітей, адже це означає, що любові у цьому світі побільшає, а смутку та горя на «десяток» стане менше», – наголошують в громаді.

Зазначимо, що це другий такий будинок у Стрийському районі. Загалом по Україні, за сприяння першої леді Олени Зеленської вже звели 14 аналогічних будинків виключно коштом благодійних фондів з таких держав як Естонія, Румунія, Австралія та завдяки низці українських підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ