Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийщину прибула гуманітарна допомога з Фінляндії: ключове за добу

Сирени один раз сповіщали про повітряну тривогу – 16 червня об 11:29. Була загроза ракетного удару з території Чорного моря. Небезпека не справдилась. Про це та інші головні новини області розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

«50 дітей із Дрогобича, чиї батьки віддали життя у боротьбі або зникли безвісти, вирушать на оздоровлення та відпочинок у Польщу. Упродовж 14 днів діти матимуть цікаві екскурсії та відкриватимуть для себе красу Татрів. Разом із дітьми будуть їхні матері», - розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

- На Дрогобиччині благодійний фонд «Загін небайдужих» передав гуманітарну допомогу для жителів села Перепростиня, які потерпіли через негоду 10 червня. Зокрема надали подушки, ковдри, рушники, постільну білизну, засоби гігієни. Також благодійний фонд відправив шини для потреб наших оборонців.

- У Львівській області для студентів-медиків 10 липня стартує літня школа Почуй Лікаря.

Це лекції від медичних експертів, зустрічі з однодумцями, багато нової інформації для того, щоб у майбутньому у школах області проводити тренінги для дітей про здоров'я і надання домедичної допомоги в межах проєкту «Почуй лікаря», який у 2021 році постав з ініціативи Львівської ОДА. 

- На Аналітичному порталі Львівщини тепер доступний фінансовий рейтинг громад області. Наразі на порталі розмістили аналітику за підсумками першого кварталу 2023 року. Надалі її оновлюватимуть кожного кварталу. 

- Упродовж п’яти місяців цього року обласним установам і закладам надійшло 475 млн гривень власних надходжень: 116 млн – від надання платних послуг, 359 млн – благодійних внесків, грантів та інших надходжень. 

- У Львівському районі створили ще одну прийомну сім'ю. Подружжя, яке уже виховує дитину, стало батьками для дитини, позбавленої батьківського піклування.

- У нашій області розпочався конкурс інноваційних проєктів для закладів вищої освіти, науково-дослідних установ, наукових парків. Прийом заявок триває до 31 липня 2023 року. 

- Велошляхи Львівщини, які поїзди обладнані спеціальними кріпленнями для перевезення велосипедів та інші поради для власників двоколісного транспорту на літній період за посиланням.

- Молодь Львівщини вшанувала пам‘ять Євгена Коновальця. Пів сотні молодих людей мандрували Зашковом, відкривали для себе маловідомі факти з життя полковника, відвідували місця, де ще малим Євген робив свої перші кроки. 

- У Львові відбулися змагання з поліатлону у межах «Динаміади-2023». Участь взяли понад 70 майбутніх та чинних оборонців нашої держави. 

«У селі Либохора Стрийського району розпочали будівництво спортивного мультифункційного майданчика. Проєкт втілюють у співфінансуванні Львівської ОВА та Славської селищної ради. Окрім того, у Славській громаді завершують будівництво таких спортивних майданчиків: у Славському на вулиці Тараса Шевченка, у Тухлі біля школи», - зауважив очільник Львівщини.

- У селі Коти Яворівської громади розпочали дорожні роботи на вулиці Центральній. Підготували основу для асфальтного покриття. Стелити почнуть, коли покращиться погода.

- На Стрийщину прибула гуманітарна допомога з Фінляндії. Для наших військовослужбовців та громадян у складних життєвих обставинах передали продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, спальні мішки, каремати, медичні ліжка, операційні лампи. Частину допомоги уже відправили на передову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ