Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На створення центрів агроскаутингу скерують понад 20 мільйонів гривень

Програма USAID АГРО планує підтримати створення трьох центрів агроскаутингу у співпраці з профільними вищими навчальними закладами з підготовки фахівців галузі плодоовочівництва та зернового виробництва.

Метою субгранту є підвищення рівня професійних знань і практичних навичок молодих фахівців профільних вищих навчальних закладів, консультування з міжнародних медико-санітарних правил, відповідно до потреб аграрного ринку. Загальний бюджет – 21 млн грн.  Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА з посиланням на компанію Кімонікс Інтернешнл.

Вимоги до реципієнтів-виконавців проєктів:

  • офіційно зареєстровані українські приватні підприємства, неурядові організації чи бізнес-асоціації;

  • принаймні 2 роки досвіду в організації діяльності, пов’язаної з наданням навчальних, інформаційних та консультаційних або допоміжних послуг в аграрному секторі;

  • мають налагоджені партнерські зв’язки та досвід співпраці з вищими навчальними закладами.

Очікувані результати від грантоотримувача:

  • організація передачі досвіду попередніх проєктів з агроскаутингу, організація адаптація/розробка навчально-практичних курсів з агороскаутингу, впровадження програми практичних стажувань;

  • впровадження навчально-практичного процесу та надання сервісних послуг з агроскаутингу для ММСП напрямку вирощування та переробки зернових та олійних культур;

  • організація функціонування трьох демонстраційних ферм/сайтів на базі ММСП;

  • залучення щонайменше 30 студентів та 100 ММСП до користування послугами центрів агроскаутингу в кожній з локацій;

  • забезпечення надання 600 консультацій та сервісних послуг агроскаутингу з метою підвищення продуктивності та ефективності виробництва с/г продукції.

Терміни: 

  • до 3 червня 2024 р. – зареєструватися на передзаявочний семінар, заповнивши форму за посиланням.  10:30 до 12:30 год. 4 червня 2024 р. – Програма USAID АГРО проведе передзаявочний онлайн-семінар.

  • до 18:00, 12 червня 2024 р. – надіслати всі запитання щодо участі в конкурсі (на ім’я Ігоря Цимбалістого, менеджера відділу субгрантів і контрактів на електронну адресу та посиланням на “ЗПЗ-42” у заголовку листа).

  • до 18:00, 24 червня 2024 р. – кінцевий термін подачі заявок.

«Ініціатива проєкту USAID АГРО з підтримки розвитку центрів агроскаутингу сприятиме провадженню інноваційних підходів до навчання молодих спеціалістів та підвищенню їх рівня знань, покращенню практичних навичок фермерів, здатних оперативно реагувати на виклики сучасного агровиробництва і конкуренцію та надалі загалом відкриває широкі можливості сталому розвитку сільських громад в умовах війни», – наголосила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.    

Детально про грант за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ