Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Сумщині відкрито нове відділення хронічного гемодіалізу

Днями в Роменській центральній районній лікарні Сумської області відбулось урочисте відкриття шостого в області відділення хронічного гемодіалізу, інформує прес-служба МОЗ України.

Відкриття відділення гемодіалізу в місті Ромни стало можливим завдяки впровадженню обласної Програми надання медичної допомоги нефрологічним хворим методом гемодіалізу.

На сьогодні забезпечення гемодіалізними ліжками в області перевищує загальнодержавний показник, а за кількістю відділень, відкритих останнім часом, Сумщина поступаємося лише Івано-Франківківській області. За останні роки такі відділення відкриті в містах Конотопі, Глухові та Охтирці. В цьому році місцева влада запланувала відкриття відділення хронічного гемодіалізу в місті Шостка.

Рішенням Сумської обласної ради на 2016 рік для надання медичної допомоги хворим методом гемодіалізу в місті Ромни виділені кошти в сумі 4 млн. 743 тис. грн. для придбання медикаментів та витратних матеріалів для проведення гемодіалізу. Благодійниками надано безкоштовно в користування 5 апаратів штучних нирок, 5 гемодіалізних ліжок та змонтовано станцію очищення води.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ