Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові відкрили центр національно-патріотичного виховання для школярів

Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук
Фото: Роман Балук
1/3
На Сихові запрацював центр національно-патріотичного виховання, в якому школярів по-новому навчатимуть військової справи та домедичної допомоги. Про це повідомили 30 серпня у пресслужбі ЛМР.

«Сьогодні ми відкриваємо ще один центр національно-патріотичного виховання, який повністю обладнаний всім необхідним, щоб вчити дітей військової справи, домедичної допомоги, тактичної допомоги, орієнтування, розміновування. Тут є окремі приміщення для кожного з цих занять: є тир, зразки зброї, манекени тощо. Сюди набрали окремий штат кваліфікованих спеціалістів.

В цьому центрі учні багатьох шкіл району якісно вивчатимуть предмет “Захист України” замість застарілих предметів ДПЮ», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львова.

Орієнтовна вартість облаштування такого центру – 2 млн грн. Ці кошти – це інвестиція фахову військовий вишкіл школярів та здобувати ними якісні знання з домедичної допомоги.

«В 10 класі в нас почався предмет «Захист України», вважаю, що зараз це один з найважливіших предметів. Перші заняття нам розповідали техніку безпеки, яка є зброя, стрільба та всі інші базові знання, а пізніше ми вже перейшли до практики: розбір автомата, стрільба в тирі, домедична допомога. Всі дівчата нашого класу вивчають програму хлопців, бо ми вважаємо, що стріляти повинні вміти всі. Що характерно, більшість дівчат дуже добре стріляють і навіть в майбутньому хочуть йти навчатись в сфері поліції чи сухопутних військ.

Мені дуже подобається цей центр, сподобались всі заняття, які тут можна спробувати. Я і стріляла в звичайному та електронному тирах, і розбирала автомат, і міни шукала. Все дуже цікаве і заохочує дітей до навчання», – поділилась Анна Скляр, одинадцятикласниця школи №84, учні якої тепер вивчатимуть «Захист України» на базі цього центру.

Нагадаємо, на базі закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади відкриють 12 центрів національно-патріотичного виховання. Станом на сьогодні вже функціонує два такі центри: один - в Галицькому районі та цей – у Сихівському. До жовтня відкриють ще п’ять.

Відео: Андрій Андрух

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ