Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Сихові запрацює інноваційна медіатека

1/2
На базі оновленої бібліотеки-філії №25, що на проспекті Червоної Калини, 58 у Львові, уже в понеділок, 17 червня, запрацює надсучасна медіатека Wiki, яка поєднає в собі комфортний простір для читання, обговорень, надихаючих лекцій і зустрічей.

Як зазначають ініціатори проекту, медіатека охопить 175 м², сюди зможуть приходити як діти, так і дорослі. Також вона буде неофіційним «штабом» вікіпедистів зі Львова для регулярних зустрічей щодо розвитку енциклопедії українською мовою та дискусій на актуальні теми.

«Чому Wiki? Бо вона несе цінності відкритого доступу до знань, партисипативності та популяризації науки, як і всім відома інтернет-енциклопедія Wikipedia», – пояснює директорка Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Львова Любов Цяпало.

За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, медіатека Wiki – це перша частина великого проекту Lviv Open Lab, який охопить також лекторій, фізико-хімічну, біотехнологічну та ІоТ (робототехніка, 3D-друк тощо) лабораторії, медіастудію і майстерню для роботи з деревом.

«Загалом проектом передбачено 1000 м² сучасного простору. Він дуже потрібен Сихову, бо нам важливо, аби діти проводили дозвілля якісно і під наглядом, важливо запропонувати цікаву й сучасну альтернативу вулиці», – зазначає він.

Наразі в Open Lab тривають ремонтні роботи, які мають намір завершити восени. Тут діти вчитимуться майструвати, створювати винаходи і проводити експерименти, читатимуть сучасну літературу та слухатимуть виступи успішних людей. У будівництво та облаштування простору місто вже інвестувало 2,1 млн грн, загалом же проект вартує близько 5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ