Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині працівники ДЗЕ викрили у корупційній схемі голову райсуду та адвоката

На Тернопільщині працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції викрили у корупційній схемі голову райсуду та адвоката. За відхилення клопотання щодо скасування іспитово-випробувального терміну посадовці вимагали від громадянина 2 тисячі доларів США. Про це Гал-нфо повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Департаменту захисту економіки та Національного антикорупційного бюро України викрили корумповану групу осіб, до складу якої входили голова райсуду Тернопільської області та адвокат. 

З метою винесення остаточного судового рішення у справі судове засідання призначили на 16 лютого.

Відносно посадовців працівниками НАБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обумовлену суму неправомірної вигоди правопорушники отримали на передодні судового засідання.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі громадянином адвокату грошових коштів у сумі 2 тисячі доларів США, а також факт передачі нею коштів особисто голові суду. Грошові кошти вилучено.

На даний час працівники ДЗЕ та НАБУ проводять санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання всіх учасників корумпованої схеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ