Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На цитаделі хочуть зрізати аварійні дерева

Цього року місто планує видалити 191 аварійне дерево на території історико-культурного комплексу «Цитадель», а за кошти благодійників - висадити нові. Про це повідомляє ЛМР.
Фото ілюстративне

Спеціальна комісія, куди увійшли представники міської, обласної екологічної інспекції та районної адміністрації, ще у 2022 році обстежила територію на майже 22 гектарах комплексу «Цитадель» і встановила, що стан багатьох дерев там — катастрофічний.

Зі слів садівниці Галицького району Оксани Софіянчук, у парку Цитадель роками нічого не зрізали, хоча були навіть випадки травмування  мешканців міста від падіння дерев, а також пошкодження приватних авто. Тож роботи з видалення аварійних дерев саме на часі. Адже більшість з них, які вже зрізали чи ще планують, зігнили зсередини, їхні гілки уражені омелою, хоча вигляд вони можуть мати здоровий  - із зеленою кроною.

Це підтверджують і в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради. За інформацією управління, взимку чимало аварійних дерев на Цитаделі впали на схилі з боку вул. Вітовського. Серед аварійних дерев є клени, ясени, клени ясниновидні, рубінії та тополі.

«Починаючи з 2022 року, на замовлення Галицької районної адміністрації, аварійні дерева на території Цитаделі поетапно видаляють. Часто ці дерева є уражені серцевинною та прикореневою гниллю, грибами та омелою. Є також з підірваною кореневою системою чи завислі. Також серед них велика кількість сухостою. Тож усі вони визнані аварійними і потребують обов’язкового видалення насамперед задля безпеки мешканців», – пояснюють в управлінні екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, 22 червня 2021 року Львові на вул. Грабовського, 11 під час прогулянки парковій зоні Цитаделі на 8-річного хлопчика впала гілка від дерева. Дитина отримала складну травму і була госпіталізована.

А 4 травня 2022 року на вул. Грабовського біля «Цитаделі» на автомобіль Volkswagen Jetta впало дерево. Власниця авто відсудила у Галицької РА 100 тис. грн на ремонт машини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ