Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На українсько-польському кордоні можуть відкрити нові пункти пропуску

Для мінімізації черг на українсько-польському кордоні необхідно збільшити кількість пунктів пропуску і поліпшити інфраструктуру наявних, вважає посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Між Україною та Польщею зараз 8 пунктів пропуску, а між Польщею та Німеччиною було 48 пунктів пропуску до того часу, поки Польща не вступила в Європейський Союз, а кількість осіб, які перетинають кордон приблизно така ж", - розповів посол під час прес-клубу в понеділок у Києві.

За його словами, щоб люди не стояли в чергах при перетині кордону на КПП, як мінімум, необхідно поліпшити інфраструктуру і модернізувати ті пункти пропуску, які наявні, а в перспективі збільшити кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, з 4 липня Польща на місяць скасувала малий прикордонний рух з Україною. Жителі прикордонних територій з правом безвізового в'їзду на територію Польщі, незадоволені тим, що кордон тепер потрібно перетинати на загальних підставах, заблокували пункти пропуску "Шегині", "Грушів", "Рава-Руська" та "Краковець". "Грушів" вдалося розблокувати вдень у понеділок, до ранку вівторка розблокували й інші пункти пропуску.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ