Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині утримання системи оповіщення обійшлось майже в 1 млн грн

На фінансування заходів з розвитку та утримання у постійній готовності територіальної та місцевих систем оповіщення витратили 945 тисяч гривень. Зокрема, відновили роботу 6 електросирен. Про це 9 лютого під час звіту повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олександр Харчук, передає Гал-інфо.

У межах утримання, забезпечення постійної готовності та розвиток територіальної системи оповіщення з метою контролю за технічним станом обладнання та засобів оповіщення протягом 2017 року провели 12 щомісячних і 4 комплексні (у тому числі одна загальнодержавна) технічних перевірок роботи територіальної системи централізованого оповіщення.

«Упродовж року встановлені нові стаціонарні системи гучномовного обладнання, впроваджено комплекти мобільного гучномовного обладнання,  встановлені вуличні гучномовці та відновлено роботу та встановлення електросирен у містах, проведена заміна старого обладнання.

У 2018 році плануємо встановити спеціальний комплект, який дасть можливість на відстані пультом керувати гучномовним пристроєм. Це дозволить покращити систему оповіщення в області», - розповів Олександр Харчук.

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Зазначимо, що також встановили 24 цифрові пристрої, зокрема на 2 пунктах управління облдержадміністрації та на апаратурі оповіщення у 9 районах та 3-х містах обласного значення.

Також у минулому році придбали та встановили:

  • 19 стаціонарних систем гучномовного обладнання;
  • 7 комплектів мобільного гучномовного обладнання на автомашини;
  • 7 додаткових вуличних гучномовців;
  • провели заміну застарілого обладнання на апаратурі оповіщення – 24 одиниці.

Додамо, що також було профінансовано заходи з створення та розвитку місцевих систем оповіщення (місцеві бюджети різних рівнів) у розмірі 588 тис. грн. На заходи з реконструкції територіальної системи оповіщення (обласний бюджет) - 45 тис. грн.

У 2018 року заплановано щодо оповіщення населення

Встановлення програмно-апаратного комплексу  ̶  автоматизоване робоче місце територіальної системи оповіщення населення для керування сигнально-гучномовними пристроями з пункту управління області.

Додатково встановити:

- електронні сирени у 7 містах області;

- стаціонарні системи гучномовного обладнання в 49 населених пунктах області;

- мобільне гучномовне обладнання для 7 районів області та 1 міста обласного значення;

- додаткової кількості гучномовців для озвучення території в 5 населених пунктах 3 районів та 2 міст обласного значення.

З розвитку територіальної системи оповіщення

  1. Встановлення цифрового обладнання у 12 підрозділах ПАТ “Укртелеком”.
  2. Впровадження безкоштовнгого електронного сервісу надання інформації з питань цивільного захисту для населення.

З утримання в готовності пунктів управління облдержадміністрації.

  • Встановлення на пункті управління облдержадміністрації дублюючої системи автоматизованої розсилки голосових повідомлень та сигналів оповіщення на стаціонарні і мобільні телефони керівного складу цивільного захисту області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ