Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На узбережжі Адріатичного моря відкрили пам'ятний знак Іванові Франкові

​"Символічне повернення Івана Франка у Хорватію: на узбережжі Адріатичного моря відкрили пам'ятний знак нашому видатному земляку", - повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький.

У хорватському місті Ловран Іван Франко він проходив оздоровлення й черпав сили та натхнення для нового творчого злету. Тепер на згадку про українського письменника і мислителя поруч з історичною набережною Лунґомаре встановлена символічна скульптурна композиція «Поет і Птах». Вона втілює життєвий і творчий шлях Івана Франка, а в умовах сьогодення – демонструє українську сміливість і прагнення до здобуття щасливого майбутнього.

Цей проєкт постав з ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Хорватія Василя Кирилича, Львівська ОВА підтримала ідею на всіх етапах – і фінансово, і організаційно.

"Дякую усім причетним до втілення цього важливого проєкту, зокрема Embassy of Ukraine to the Republic of Croatia, Дім Франка - Franko House, Муніципалітету Ловрана, Верховна Рада України та авторам композиції – Володимиру й Василю Одрехівським.

Ця подія – підтвердження наших історичних взаємин, знак солідарності й поваги між українським та хорватським народами. Також дякуємо за всю підтримку, яку Хорватія надає Україні від початку повномасштабного вторгнення", - зазначив Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ