Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Великдень у Львові Яценюк міг би стати Президентом України

Рівень довіри до Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко у Львові продовжує знижуватися.. Зокрема, за останній рік довіра до президента з 77,3% знизилась до 22,8%, а до Юлії Тимошенко – з 85,4% до 37,4%. Не довіряють гарантові 66,9%, прем’єрові – 57,1%. Окрім того, якби у найближчу неділю відбувались президентські вибори, то персоною №1 держави львів’яни хочуть бачити Арсенія Яценюка – 23,3% опитаних. Трохи менші шанси на президентство мають Юлія Тимошенко – 19,5% та Олег Тягнибок – 10,4%.
Такі результати опитування, яке провела соціологічна агенція „Рейтинг”.

Дані опитування свідчать, що з початку року знизилась довіра до всіх національних лідерів. При цьому найбільшою довірою львів’ян користується Арсеній Яценюк (63,3%), Олег Тягнибок (42,6%) та Юлія Тимошенко (37,4%). Традиційно, у Львові найбільше не довіряють Вікторові Януковичу – 89,3%. Майже п’ята частина – 21,4% городян, якби вибори до Верховної Ради відбулися б завтра, підтримали блок Яценюка, (якого поки що де-факто не існує), БЮТ – 19,1%, ВО „Свобода” – 16,5%, НСНУ – 5,3%, Партію регіонів – 4,4%, Блок Гриценка – 3,4%.

Окрім того, 47,6% городян не підтримують проведення дострокових виборів до Верховної Ради, а 52,3% – проти дочасних виборів президента. Також львів’яни не підтримують проведення виборів за чинною пропорційною системою із закритими списками. Це стосується як виборів до парламенту (тільки 10,4% назвали її оптимальною), так і місцевих рад (найкращою її вважають лише 10% респондентів). 33,6% городян вважають мажоритарну виборчу систему оптимальною на парламентських виборах, а 36,6% – на місцевих.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ