Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На весь Турківський район залишився лише один суддя

У Турківському районі люди практично залишились без суду. На майже 50 тис. населення там лише один суддя, якого раніше звинувачували в хабарництві. Про це повідомляє Микола Сисан, представник партії «Наш край» на Турківщині.

«У нас великий район, але на майже 50 тисяч населення ми маємо лише одного суддю, якого минулого року зловили на хабарі в 1000 євро. Тоді його відсторонили від роботи, але зараз суддя знову працює. Проте на роботі він з’являється дуже рідко. Турківський суд завалений справами, але розглядати їх нікому. Штат суду є, а судді, по факту, нема», - пояснив Микола Сисан.

У грудні 2018 року цього суддю, Луку Кріля, СБУ разом САП затримали за підозрою в вимаганні хабара у тисячу євро. Правоохоронці встановили, що він цю суму вимагав від водія за непритягнення до кримінальної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Втім після цього суддя Кріль повернувся на посаду, але населення незадоволене його роботою. Як зазначає Микола Сисан, суддя Кріль неодноразово повертав людям позовні заяви без розгляду, порушував процедури та робив необґрунтовані висновки.

«Зараз Турківчанам складно розраховувати на провосуддя, адже деякі справи суддя навіть не встигає роглянути, а всі вони мають строки позовної давності. Інколи люди чекають на справедливість місяцями і так її не отримують», - додає представник партії «Наш край» на Турківщині.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ