Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На війні з рашистами загинув львівський журналіст Юрій Лелявський

фото: командування ДШВ
фото: командування ДШВ
Фото: командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.
Фото: командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.
1/2
Речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, капітан Юрій Лелявський загинув 28 вересня під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу.

Про смерть капітана сьогодні, 3 жовтня, повідомило Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

У цивільному житті Юрій Лелявський був професійним журналістом: працював у виданнях та на загальнонаціональних телеканалах.

Юрій Лелявський у 2014 році став свідком анексії Криму, а з початком російсько-української війни працював на сході як журналіст, при цьому двічі потрапляв у полон до проросійських бойовиків так званих ДНР/ЛНР. 

Розуміючи важливість інформаційної війни, Юрій Лелявський, будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних Сил України. Він обіймав посади начальника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10 гірсько-штурмової бригади та 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

"Широкомасштабну збройну агресію військ російської федерації проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів.

Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а дані матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ", – додало командування.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ