Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Волині – акція на підтримку полонених азовців

Наразі у полоні росіян залишаються троє оборонців Азовсталі з Ковеля
фото з сайту Суспільне

Біля пам’ятника "Борцям за волю України" в Ковелі декілька десятків людей зібралися на акцію в підтримку азовців, які 18 місяців перебувають в російському полоні.

Акцію організували рідні азовців, пише Суспільне.

Наразі у полоні росіян залишаються троє оборонців Азовсталі з Ковеля: Владислав Бакум, Андрій Богдан і Владислав Оксеньчук. Двоє із них — вихованці Волинського осередку "Федерації українського рукопашу гопак", які теж долучилися до акції.

Світлана Богдан, мама 23-річного Андрія, розповіла, що акція покликана нагати усім про полонених азовців.

"Люди живуть своїм життям і мало хто пам’ятає за них (полонених — ред.). Обмінів уже не було більше чотирьох місяців. Наших українців катують, з них знущаються. Вони змучені, але ми віримо, що морально вони — стійкі. Вони сильні і витримають усе, бо ми їх чекаємо", — говорить жінка.

У руках  учасники акції тримали  плакати із написами: "Поверніть сина з полону", "Наші рідні другий рік у полоні — там, де немає завтра", "Не мовчи. Мовчання вбиває", "Азов. Не дайте світові забути їх", "Мій син — моє життя. Поверніть сина з полону".

"Ми не знаємо про наших синів, де вони зараз перебувають, що з ними. Пам’ятаєте, як вони боролися за нас, так ми маємо боротися за них. Маємо кричати, не мовчати, поки всіх не повернемо", — зазначила мама Владислава Бакума Тетяна.

Серед учасників акції був Максим Погонюк. Він приїхав у Ковель з передової на лікування. Воює у третій штурмовій окремій бригаді, медик взводу "Вовча зграя". "Сьогодні прийшов підтримати своїх побратимів, які зараз в полоні. Потрібно про них говорити, пам’ятати, робити все можливе, аби вони знову були в Україні, у рідному місті", — сказав боєць.

Як додали у Ковельській міській раді, наразі понад 1900 захисників Маріуполя залишаються в російському полоні, з них близько 700 бійців полку “Азов”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ