Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Малюнок азовця Святослава Паламаря Калини продали на аукціоні за 500 тис. грн

На благодійному аукціоні малюнок військового Святослава Паламаря, який він намалював у Туреччині після виходу з російського полону, продали за півмільйона грн.

Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

"На благодійному аукціоні, мій малюнок, який я намалював бувши інтернованим в Туреччину, придбали за 500 тисяч гривень. Тепер ці кошти будуть витрачені на потреби нашої бригади. Слава Україні", – написав Калина.

Довідково. Народився на виріс Калина в Миколаєві на Львівщині. Мама хлопця, розповідаючи про сина, пригадувала, що улюбленими іграшками Святослава були солдатики. Вибудовував армії та симулював бойові дії. 

Сам Паламар в інтерв'ю 2020 року пригадував – патріотизм йому прививали ще в радянські часи.

"В цей період я жив з бабусею та дідусем, вони були вчителями. І що характерно, я десь в 6-7 років уже знав, що наш прапор синьо-жовтий, а не червоний. Моя прабабуся мені завжди розповідала про Австро-Угорську імперію, першу велику війну, про поляків, як вони "толерантно" поступали з українцями, про перший та другий приходи москалів. В порівнянні з тим, хто такі поляки, хто такі австрійці та хто такі москалі, у мене залишалася лише одна можливість ідентифікувати себе як українця, по-іншому не можна було", – розповідав Калина.

20 квітня 2022 року опублікував відеозвернення, в котрому повідомив про готовність евакуюватися, разом із цивільними мешканцями, пораненими бійцями та тілами загиблих, із оточеного Маріуполя. 20 травня 2022 року за наказом вищого військового керівництва України здався у полон.

21 вересня 2022 року інтернований до Туреччини, щоб залишитися там до закінчення війни. 8 липня 2023 року його повернули на територію України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ