Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині хочуть продати колонію: засуджених вивозять

Ковельську виховну колонію законсервують, її виставлять на продаж. Нині у закладі 12 вихованців, до карантину було 35 чоловік, частину етапували до кременчуцької колонії.
Photo by form PxHere

Таке рішення ухвалили в Мін'юсті, повідомляє власкор Гал-інфо.

Загалом, в Україні в слідчих ізоляторах перебуває близко 130 неповнолітніх, які чекають на вирок суду чи знаходяться під слідством.

Буває, що чекають вироку 2 роки, тому карантин не дав можливість наповнити установу, - розповів начальник Ковельської виховної колонії Іван Абрамчук.

Нагадаємо, заклад працює, яке виховна колонія з 1966 року. Планова наповненість установи 253 людини з дотриманням норм проживання (4 кВ. м. на проживаючого). Були періоди, коли утримували до 600 людей. Зараз у закладі є 124 працівники.

"Колонія функціонує, як маленька держава. Ми маємо режимний напрямок охорони нагляду, далі продовжується соціально-виховна робота вчителів, психологів, вихователів. Маємо 4 зміни, працюємо цілодобово, щоб повернути в суспільство правослухняного громадянина.

У нас в установі діє повноцінна середня школа, де отримують знання, здають ЗНО й поступають у вищі навчальні заклади, зокрема маємо 5 хлопців, які заочно навчаються. Також маємо повноцінне ПТУ з 8 ліцензованими спеціальностями. Маємо свій автогосподорський парк та кінологічну службу. Також установа сама себе забезпечує: опалення, водопостачання, електроенергія. Має підстанцію, котельню",- розповів Іван Абрамчук.

Він каже, що 13 вересня має бути вивезений останній засуджений, процес консервації триватиме впродовж року.

Після закриття колонії, в Україні лишається єдиний заклад для неповнолітніх - Кременчуцька виховна колонія.

"По статистиці ми бачимо, що по одній кримінальні справі може йти 2-3 злочинця. Відповідно, можуть формуватися бандитські угрупування в самій установі. А це порушення кримінально-виконавчого кодексу. Також те, що наших вихованців переводять в інше місце - негативно буде на них відображатися, бо руйнуються соціальні зв'язки. Тут вони працюють з психологами, педагогами, громадськими активістами, займаються мистецтвом, спортом, відкриваються, як особистості і в новому місці усе буде потрібно починати з нуля.

Також варто не забувати про працівників, які на піку пандемії, в багатьох випадках, є єдиними годувальниками в сім'ях . І їм лишитися на вулиці - крок до злочинності. Бо не всі можуть з цим справитися, люди можуть психологічно зламатися й невідомо, яка буде їхня подальша доля", - пояснив Іван Абрамчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ